Rabu, 4 Mei 2011

Liga Super 2011: Terengganu 3-1 Perlis



Apa ke lembik la budak-budak Perlis ni main bola. Asyik asyik nak jatuh, asyik asyik cramp kaki, asyik asyik nak kena papah ke luar. Buat malu kerjaya pemain bola sepak je. Nasib baik gua takde darah daging kat Perlis.

Gol.

Pelis dulu skor masa separuh masa pertama oleh lelaki yang botak tu, no 16. Entah apa nama gua tak tahu. Kang gua nak teka Saramsak kan, takut salah. Jatuhlah kredibiliti gua sebagai seorang penulis blog. Ini silap Sharbinee Alawi konon nak tunjuk hero meluru keluar. Last last senang senang je brader botak tu skor bola basikal.

Gol oleh Manaf Mamat pada seken half.. Lorongan yang cantik dan macam dalam tivi dari Ashaari Samsudin. Tapi sebelum tu main macam bangang dia ni. Manaf tenang masukkan bola.

Gol kedua dari solo Ashaari Samsudin. Bek bek Perlis macam tak makan nasik je gua tengok.

Gol ketiga berpunca dari hantaran Hadi Yahya dari tepi. Disambut baik oleh Manaf pakai kaki. Bek bek Perlis gua tak faham dia buat apa. Hadi Yahya sebelum sebelum tu macam gampang gaya main bola. Asyik nak tunjuk skill kaki silang silang.

Pemain Terbaik.

Kalau nak ikut, takde pemain terbaik gua tengok. Manaf tu berapa kali peluang dia depan gol. Sepak macam tak makan nasi. Takde isi orang kata, Ashaari tu pun, passing pun makan berbelas kali jugak ke kaki budak budak Perlis. Basic pun dah gagal, macam mana nak jadi pemain terbaik. Joseph Kalang out, Hadi Yahya out. Cuma yang paling okey tadi, Ismail Faruqi dengan Resyafiq Alwi. Passing tak berterabur dan tak membazir bola. Budak-budak nama Syafiq ni terer betul main bola sorang-sorang. Hairan benar gua.

Scene Best.

Masa first half, Ismail Faruqi kasi flying tackle ke pemain Perlis sorang. Terduduk terus budak Perlis tu. Sampai kena usung ke luar. Pengadil bagi free kick je takde kad. Kehkehkeh.

Masa first half lagi, ada sorang mamat bawah skorbod sound, "Balik Serawok la bodo." Masa tu Joseph Kalang Tie berpaling ke penonton. Sepanjang first half tu gua tengok down je Joseph Kalang. Ha ha ha.


Kesimpulan.

Kesian betul orang Perlis ada team bola macam team Perlis. Kah kah kah.

p/s- Marzuki Yusof masuk masa seken half. Marzuki sekarang dah tak main macam Marzuki Yusof. Dah banyak bersabar dan pandai main passing-passing. Bagus, bagus.. Steady, steady..



61 ulasan:

  1. sian ke kalang..ak ingt ak sorg je prsan..muka nk jerit je..huhu..xpe2..ari sbtu ni pulop ^^

    BalasPadam
  2. hok atas tu aok lukih sndiri ke?

    -org RTM-

    BalasPadam
  3. hang la jadi coach. payah sgt

    BalasPadam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  5. rasis betol adek embab kite ni

    BalasPadam
  6. mai jumpa depan2 la kalau berani -Ah Kau-

    BalasPadam
  7. haha,aku puji pemain bola name syafiq..

    BalasPadam
  8. woi lancau punya blogger puki mak luu...nk komen2 komen game la...apa lu lancau mau kata darah daging perlis..apa lu lancau mau kutok player perlis....babi punya blooger..puki mak luuuu..!!

    BalasPadam
  9. gua xdak hal beb kalau nk komen2 game..apehal yg dok kutuk player?? pro la cket bhai..

    BalasPadam
  10. cehh !! stakat dok tulis blog jew blah arr wey !! xguna bljaq tinggi2 nk komen mcm tu..wat la macam ang tu baguih sangat..tah2 mai macam cibai !..komen agak2 la no..ang ingat no..sama2 mkn nasi..ang xmkn batu..org mcm ang ni..maw dok jmpa dpan2 aq terajang buang la senag..mnyusahkan org..blagak pandai ja..tpi apa pon xtaw. !blah r wey !! hakkktuiihhh !!!

    BalasPadam
  11. ang ingat ang baguih ka..ang tu sapa yg dok komen mcm tu..brani ang mai perlis..ang meh komen kt kmi depan2..kita tgok..kot nk mkn nasi guna tiub !

    BalasPadam
  12. macam celaka !! blogger srupa anak haram !

    BalasPadam
  13. salam blogger sang harima ,
    aku tak setuju dengan cara penulisan ko atas komen ko terhadap perlis yg sangat2 memburukkan perlis . Ibarat perlis bukan salah satu dari Malaysia . Ko hanya memperbodohkan diri ko sendiri dengan cara penulisan ni . Memang ko boleh komen tentang game tersebut tapi cara ko komen dan penggunaan ayat2 ko sangat-sangatlah menyebabkan segelintir manusia tersinggung terutamanya kalangan perlis .

    p/s jika kau orang terengganu maka aku malu dengan diri aku sebab aku org terengganu .

    BalasPadam
  14. memang sial...kalau berani mai ar perlis...jangan berani kot jauh ja setan.....

    BalasPadam
  15. daripada hidup bercermin bangkai..baik mati bergalang tanah..elok la bg kt hang ayat tu..memang babi anak haram punya blogger...

    BalasPadam
  16. agak2 la bro sampai hina negeri orang..nk dptkn penghormatan,kena la hormat org bkn kutuk maki maruah org..sekian,wassalam..

    BalasPadam
  17. berani lam blogger jew baik x payah...wat malu jew....kalau berani mai ar perlis.....kalau lu mau tengok langit tinggi ka rendah....jangan kasi wa tau lu sapa sudah....lu jangan rasa lu hamtam n kata2 perlis macam2 ni lu ada bagus ka.....

    BalasPadam
  18. aq taw player2 ganu mmg star2 belaka..aq xkisah..tpi blogger mcm ang ni yg prasan star tu yg aq xtahn..hakktuiihh !

    BalasPadam
  19. lu ingat lu ni bagus ka ha??lu xtaw jaga adab ka dok kutuk2 perli??lu ni ada bgus ka??macam celaka la lu..blah la lu..lu pnya prangai macam cibai bin anak haram la weh..lu ingat..lu langsi lu mati k !

    BalasPadam
  20. blogger..lu maacm cibai la..lu ingat no..wa xjumpa lu xap..wa jumpa lu siap !

    BalasPadam
  21. aku tak paham sebenarnye..kah3..

    BalasPadam
  22. ayat tu jaga la sikit..tu la kalau hidup x pernah bercampur dgn org luar..ckp pon ikut suke...timbang rase la sikit..kwn aku sluruh malaysia ade..semua jg tutur kate..ambe dok nelang..tp kalu ajok gocoh nok lalu....

    BalasPadam
  23. klu sume org malaysia ni nk tau.. blog setan ni hanya dtulis oleh setan yang sememangnya setan berhatikan iblis berketurunan babi.. Lu seronok2 kutuk negeri org lu pikir la sket klu org kta cam 2 gak kt negeri lu.. setan pnya blogger..

    BalasPadam
  24. Eiflazref Izuaf4 Mei 2011 3:14 PTG

    apa punya ulasan daa...sikit2 tak makan nasi, bagi la nampak berilmiah sikit, nak nampak bagi cantik cuba kenali pemain suruh Malaysia....ni liga luar boleh hafal nama pemain liga kita aduh....nak nampak sempoi sikit perkenalkan nama samaran mcm ashaari tu nama samaran dia Saha, pastu pasal sentimen negeri tak payah la nak sentuh, melainkan ulas mengenai kelemahan yang perlu diperbaiki walaupun pasukan lawan

    BalasPadam
  25. Kah kah kah. Terima kasih kerana sudi membaca..

    BalasPadam
  26. tanpa nama..gi maing jauh gih srabut jee mung..eh, agah nk suh org mari perlis..mu sndri mu nakut x letok name..ntg brekyok..doh ak mmg xdop blog nk ltok ntg ape..bodo,napok sgt mu ni xrajin tgok bola..biase la pnyokong kritik..blogger pun kritik jugok tranung..yg mung sedak sgt ngutuk org babi2 tu bkpe..malu skit ke dri mu tu..kalu nk badi agah gop,tgok gok tranung beso mane..

    BalasPadam
  27. best nyer awok

    BalasPadam
  28. wowowo.. rileks derr... post sebelum ni pasal perak Fc,aku rileks je.. kalo nk tegur pon biar la berhemah.. ni siap kata2 kotor lg.. sang harima ni manusia biasa.. sume org wat silap.. hah.. skang cek balik, waktu hgpa suma tgur sang harima ni berlandaskan nafsu ke brlndaskan niat kritikan membina.. heh~

    BalasPadam
  29. ur are looser....!!!... SIKIT KITA TAK TAKUT!!KAU DATANG KITA GEMPUR..!!! PIRAH....XYAH BERLAGAK LA...XKEMANA DER....DLM MALAYSIA JE DER... LU GANU DUK MANA??

    BalasPadam
  30. woi tanpa nama!ayat jaga sket...aku rogol kan..siang ke sang harima...ikut ye ar nok tulis naper pun...ha ha ha hebfyui9p[]kjy3e3e

    BalasPadam
  31. cinta dan impian4 Mei 2011 8:18 PTG

    tanpa namer tue kurang ajar la kau...cibai tol ar lue...ayat amboi kemain...steady der.......sayang sang harima

    BalasPadam
  32. cikgu kemisah kirby4 Mei 2011 9:09 PTG

    tanpa name, lancau tol ar mulot lue....kalau nak tegur pun berhemah la sket...babi tol ar lue .badgers punyer orang datng umah gua la kalu brani kite lawan poker...beruk mat nyeh punyer tanpa namer.dah la takde namer....skunk betul lue heh...wa hentuk kepaler lue kat remote tv baru lue tau...setan ar lue tanpa name...nak tegur boleh...bahase tue jaga sket..macam orang takde agama ar lue....

    BalasPadam
  33. natural breeze4 Mei 2011 9:14 PTG

    i have another proposal

    BalasPadam
  34. sabda rasullullah:tidak akan masuk syurga barang siapa yang ada sifat takbur walau sebesar zarah dalam hatinya

    BalasPadam
  35. Terima kasih Ustaz Amirul. Semoga sentiasa diberkati. Ke ni Ustaz Amirul hok dalam tivi tu?

    BalasPadam
  36. haha..dunia2~ dh2.. bnyk lg hal lain yg prlu diambil tahu.. hal solat jemaah kat masjid 5 kali sehari pon x setel2 lagi.. ade hati nk gaduh2 lak.. nnt kat akhirat bukan die tnye mane asal atau sokong bola negeri mana pon...heh..

    BalasPadam
  37. Haha..Lu ni jahat ni..
    Kah Kah Kah..

    Kesian fans perelih..
    Lu kutuk game sudah la..

    Hahaha

    BalasPadam
  38. bodo la sek mu baloh...ni org perlis,xyoh la nk melenting psl ni...sang harima nk tulis ape pn,ikot suke die laa..korg xsuke,xyah bace,ngok!..xnak kene kutuk,xyah layan bola laaa...satu lg,org kutuk negeri cpt je melenting...klau org kutuk agame xde plk bising2 kn...elok la 2,6t akhirat korg ckp la korg dr negeri mane,dpt la kot msuk syurga direct...

    BalasPadam
  39. y so serious...chill la....

    1) sang harima ni pun baru 2 kali gi tgk bola kat stadium....(pfffttt...)

    2) budak belum sunat mmg tulis blog mcm ni...saja nk kasi rating naik....cilok ayat sana sini

    3) sang harima dh pun mintak maaf kat FB...so terima aje la....tak elok gaduh sesama umat

    4) masing2 nk tunjuk semangat KENEGERIAN...tapi carut caci maki sana sini...

    5) so tak guna kalau nk gaduh2 pasal benda2 mcm ni....tak kemana-mana pun....

    tengkiu....

    p/s: lagi ok kalau padam je entry ni....kalau tak mo padam pun...edit la skit2....kasi win-win...chill............

    BalasPadam
  40. lipstick jungle5 Mei 2011 12:32 PTG

    woi sang harima....steady der.....teruskan dengan gaya penulisan lue.gua sokong lue........

    BalasPadam
  41. naper gok mung honey bunch,aurat terdedah ad hati nak nasihat orang...taubat la sayang......... tutup aurat tue doh la dok lawo maner pown

    BalasPadam
  42. HONEY BUNCH taik

    BalasPadam
  43. keh keh keh
    lu budget tulih2 guni bley msuk sokernet ker?
    keh keh keh
    da la penulisan pon tader isi
    ini style dan identiti pon tader
    keh keh keh
    sampah

    BalasPadam
  44. tanpa nama hok keh keh keh tue bangang.....

    BalasPadam
  45. tempat yang penuh kemesraan

    BalasPadam
  46. xyah gado2 la..rilek2 suda la..kpd pnyokong2 perlis dan terengganu teruskon sokongan anda,pegi stadium tiap2 kali ade game...jgn kat sini je berdengung tapi layan stadium astro..huh

    BalasPadam
  47. pandai adik aku ni nk wat naik rating blog...haha...
    panas hati org perlis...

    org2 perlis: kami dh pergi ke perlis pusingn 1 dulu, perlis kena jgak...

    BalasPadam
  48. Gua peduli apa sama orang perlis dengan terengganu nak berkelahi ke apa.

    ni, tulisan ni stroke macam gua kenal ni. Lu ni tiru Pipi ke apa ni?

    Tapi gua suka stroke lu. bagus, bagus.

    BalasPadam
  49. oh phil seung - kalau tak de point, tak payah komen ye adik ye...

    Tanpa Nama@12.35pm - busuk!

    Tanpa Nama@1.10pm - ini warm up sblm masuk sokernet.(ppppfffttt...)

    tapi ikut suka hati lah kan...bukan my blog pun

    org yg baca blog cuma nk tgk 2 benda je...

    kecerdikkan atau kebodohan...so pilih la nak tunjuk yg mana satu..

    chillllll....

    BalasPadam
  50. sang2...anda ni memang la,rse nak cubit2 je tau

    BalasPadam
  51. rangka berdekatan mayat altantuya5 Mei 2011 8:18 PTG

    honey bunch cam sial

    BalasPadam
  52. rangka berdekatan mayat altantuya- tengkiu.. :)

    BalasPadam
  53. honey bunch perasan...

    BalasPadam
  54. @Adek da besar: Memang barua ni tiru gaya Pipi pon..mamat kipas..kot2 bley msuk sokernet...keh keh keh...tp syg, gaya bahasa x sokernet langsung...haram...

    BalasPadam
  55. Ha ha ha. Hi, Tanpa Nama kat atas ni.

    BalasPadam
  56. tanpa nama kat atas sang harima bangang

    BalasPadam