Selasa, 29 Jun 2010

Gua dah dapat agak, Brazil akan menang malam tadi..

Agak-agak Lars Ulrich tu berlagak sangat letak bendera Denmark kenal tak Nicklas Bendtner??

Argentina

  • Gol Carlos Tevez jelas-jelas offside dan penjaga garisan betul-betul satu line dengan bek Mexico. Bagitau gua, apa guna mikrofon dengan kamera garisan??
  • Orang kata keputusan pengadil muktamad dan tak boleh tukar. Satu kali ada pengadil dah bagi Throw-in sama Mexico, tapi bagi balik dekat Argentina.

Jerman

  • Gol Frank Lampard,England, jelas-jelas boleh nampak, tapi pengadil tak bagi gol. Bagitau gua, apa guna mikrofon dengan kamera garisan??
Sepanyol

  • Masa lawan Switzerland, penyerang Switzerland, Kuffou ke apa nama dia, sudah dipeteh keras oleh Cassilas. Cassilas cool tak kena kad.
  • Okey, lu orang boleh kata dah gol apa guna lagi kad. Tengok balik masa lawan Chile, macam mana brader rambut Faizal Tahir tu kena kad merah??
  • Berbalik kepada lawan Switzerland, masa tambahan lebih seminit dari masa tambahan asal.
Brazil

  • Masa Luis Fabiano tahan tangan untuk gol masa lawan Ivory Coast, pengadil ada dekat tiga langkah je dari Fabiano. Kalau rabun, tak payah la jadi pengadil, uncle!

England

  • Kehkehkeh, team tak kuat memang la takde keistimewaan. Cuma penyokong dia je suka berangan.

List di atas kecuali England adalah team yang kuat dan boleh cari makan. Gua ada dengar yang FIFA akan bagi keistimewaan kepada team tersebut supaya boleh ke peringkat seterusnya, seterusnya FIFA boleh cari makan. Team yang tak kuat macam England dia kena kerja lebih sikit.

Benda ni tak ada bukti, tapi apa salahnya kalau kita berfikir.Gua bukan nak spoil Piala Dunia tahun ni, tapi letih jugak kan, kita tak tidur malam hanya semata-mata nak tengok gol offside.. Ye dok??!

9 ulasan:

  1. gua tak nak cakap banyak..
    gua mau kasi habis ini cerita..
    FIFA puye refree cikai..
    kate orang kontroversi penyeri bola sepak..
    tp agak2 laa bai..

    klo lu bleh ejas balik header gua,rase tenang sikit..

    BalasPadam
  2. FIFA la yang lantik pengadil.

    BalasPadam
  3. ble sukhidin bleh jd pngadil ptame??

    BalasPadam
  4. peh...mutu pengadilan yang sangat harus dipertikaikan.

    BalasPadam
  5. apa yang bes WC kali ni gua dapat layan bunyi trompet spanjang masa..,
    apa yang lagi bes bila layan komentator tempatan buat ulasan...,
    apa yang tak bes??
    Malaysia x masuk WC!!!
    arghhh!!

    BalasPadam
  6. sub jdi ref tutop orat x?den x pasan la

    BalasPadam
  7. gua xde masalah ngan brazil tapi gua hangin satu bdn ble orng maen pes gne brazil sbb ade robinho bley lari/ovelap kat tepi pastu crossing...ape kes sang harima??!

    BalasPadam
  8. hahaha.. lu terbaik Tanpa Nama..

    oh ya semua, yang lantik pengadil tu FIFA, dan biasalah khilaf manusia. tapi cuma gua heran, apa guna kamera garisan dan mikrofon?

    BalasPadam
  9. setuju...ref kasi rosak game..kad merah untuk pengadil!

    BalasPadam